Skip Navigation Links
Home
TV
Αρθρα
Κ. Διαθηκη
«Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δε γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δε δύναται να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού.» Κατα Ιωάννη John 3:5 ΄
ΠΑΡΑΚΑΛΩ "LIKE" / "SHARE" !


Skip Navigation Links
Stasinos.orgHome
GREEK TV TV
Καινη Διαθήκη
Χριστιανικά
About
 
@@@


Home
Υπέρβαση /Εισχώρηση στον πνευματικό κυβερνοχώρο.   21/10/2018 12:00 πμ
...πνευματικός χώρος μέσα στον υλικό χώρο, ο οποίος παραδόξως, δεν είναι μέσα στον πνευματικό χώρο. Π.χ., το περιδέραιο είναι μέσα στις χάντρες, οι χάντρες, όμως δεν είναι μέσα στο περιδέραιο. Ο κυβερνοχώρος που διέπεται από την ενέργεια και τους κανόνες Του Θεού. Δηλαδή, εκεί που Βασιλεύει Ο Θεός - Στην Βασιλεία Του.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΥΚΟΛΗ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΜΕ ( Κατά Ιωάννη John 3:5) ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΠΥΛΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.ΑΣ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΡΔΙΑ ΟΔΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.1. ΜΗΝ ΑΠΑΤΏΜΕΘΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ.2. ΜΗΝ ΑΠΑΤΏΜΕΘΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΈΨΑΜΕ.3. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.


ΤΟΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ -- ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ?, ΚΑΙΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΌΣ ΜΕ ΤΗΝ  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ (ΔΗΛ., ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΗ Η ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΗ Η ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΠΥΛΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. ) ?ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΜΕ ΤΟ --"ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ  ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ"?Εννοεί ότι για ναοδηγηθούμε στην αιωνιότητα, χρειάζεται  πρώτα να εισέλθουμε από την "στενή πύλη".  Δηλαδή, να εισέλθουμε  στον πνευματικό κυβερνοχώρο που διέπεται από Την ενέργεια και τους κανόνες Του Θεού. Δηλαδή, εκεί Που Βασιλεύει Ο Θεός - Στην Βασιλεία Του, όπου θα βοηθηθούμε και θα οδηγηθούμε να διανύσουμε την τεθλιμμένη οδό αγαπώντας τον Βασιλέα στην Βασιλεία του (στην Βασιλεία Του Θεού).


ΠΩΣ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΣΤΕΝΗ ΠΥΛΗΠως ανοίγεται η στενή πύλη για Να εισέλθουμε στο κυβερνοχώρο του Θεού (Δηλ., Στην Βασιλεία Του) Μέσα στον οποίον  γίνεται δυνατό να υπερβούμε την τρομερά ισχυρή δύναμη και έλξη της κοσμικής ζωής και κοσμικού φρονήματος για να  μεταβούμε στην αιώνια ζωή όπου υπάρχουν.Ο ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥΟ κυβερνοχώρος του Θεού συμπεριλαμβάνει τον υλικό χώρο που ζούμε. Δηλαδή είναι ένας πνευματικός χώρος  (διάσταση) μέσα στον υλικό χώρο μας  αλλά ο υλικός  χώρος μας δεν είναι μέσα στον πνευματικό χώρο Του Θεού.  Δεν είναι παράδοξο αυτό και το παράδειγμα του περιδεραίου με τις χάντρες το αποδεικνύει.  Ενώ το περιδέραιο είναι μέσα στις χάντρες, οι χάντρες δεν είναι μέσα στο περιδέραιο.


Πρέπει λοιπόν, αφού ο κυβερνοχώρος αυτός είναι παντού, να βρούμε τρόπο να μπούμε μέσα για να είναι ο Θεός μέσα μας και εμείς μέσα Του.  Μόνον μέσα εκεί μπορούμε να συμμορφωθούμε στην πνευματική ζωή και να ετοιμαστούμε για τα πιο μεγάλα και τα αιώνια.Εισερχόμεθα, λοιπόν στην στενή πύλη όταν πιστεύουμε, μετανοούμε, και βαπτιζόμαστε για να λάβουμε το Χριστό και το Άγιο Πνεύμα, όπως μας νουθετεί ο Πέτρος κατά την Πεντηκοστή, και όπως μας υποσχέθηκε ο Ιησούς Χριστός πριν την ανάσταση και ανάληψή Του στους ουρανούς.  1. ΠΙΣΤΗΣΠΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΗΣΓια να πιστέψουν στον Ιησού Χριστό πρέπει να διαβάζουμε τις γραφές, να κάνουμε έρευνες, και να ακούμε χριστιανικές  ομιλίες και κηρύγματα.  


2. ΜΕΤΑΝΟΙΑΌταν, λοιπόν πιστέψουμε, το μόνο που μένει είναι να μετανοήσουμε, και να βαπτιστουμε, και θα αφεθούν οι αμαρτίες μας, λαμβάνοντας την δωρεάν τού Αγίου Πνεύματος το οποίο θα μας οδηγήσει στην αιωνιότητα και σωτηρία της ψυχής μας.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΜετάνοια σημαίνει ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε αμαρτωλοί ζώντας μια καθαρά υλική και σαρκική ζωή επιδιώκοντας σαρκικές και κενόδοξες επιθυμίες.  Αλλά δεν τελειώνει εκεί η μετάνοια.  Χρειάζεται να αποκηρύξουμε και να απαρνηθούμε όλες αυτές τις επιθυμίες και να αρχίσουμε μια καινούργια ζωή απέχοντας από το υλικά και σαρκικά."[Αν πιστέψατε,] μετανοήστε, και ας βαφτιστεί καθένας από εσάς στο όνομα του Ιησού Χριστού σε άφεση των αμαρτιών σας, και θα λάβετε τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος," είπε ο Απόστολος Πέτρος την Ημέρα της Πεντηκοστής.Η ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΗ ΟΔΟΣΑφού ΄καθαρίσουμε από τις παλιές μας αμαρτίες και λάβουμε το Άγιο Πνεύμα, μπήκαμε στην στενή πύλη αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή.  Μετά, από την στενή πύλη, λοιπόν, απομένει η τεθλιμμένη οδός, η οποία είναι τεθλιμμένη διότι είναι η πνευματική ζωή πού ζούμε ενώ βρισκόμαστε στο υλικό σώμα - στην σάρκα.  Αυτά τα δύο, δηλ., το σώμα και το πνεύμα δεν τα πάνε ούτε ποτέ θα τα πάνε καλά.  Εξού και η επίπτωση της τεθλιμμένης οδού διότι θα έχουμε μέχρι τέλους αυτήν την διαμάχη μεταξύ σάρκας και πνεύματος και εκεί ακριβώς είναι η μεγάλη μάχη και η τεθλιμμένη οδός.Για αυτό τον λόγο είναι δύσκολο. Είναι η φύση μας και το μειονέκτημα της υλικής διάστασης που μας περιβάλλει, για αυτόν το λόγο είναι αδύνατον, χωρίς την βοήθεια τού Χριστού και την εισχώρηση στον κυβερνοχώρο του,  να οδηγηθούμε στην σωτηρία μας. Δηλαδή στην αιώνια ζωή μαζί με τον Θεό στην αιωνιότητα Του από μόνοι μας - απλώς, η έλξη των κοσμικών απολαύσεων είναι πολύ δυνατή.Γι' αυτήν την αδυναμία μας, μας διαβεβαιώνει Ο Ιησούς Χριστός - «Αλήθεια, αλήθεια σου λέω, αν κάποιος δε γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δε δύναται να εισέλθει στη βασιλεία του Θεού.» Κατά Ιωάννη John 3:5.  Αυτή η γέννηση από νερό είναι η πίστης, μετάνοια, και βάπτιση.  Η γέννηση από το πνεύμα γίνεται με την άφεση των αμαρτιών μας και την λήψη τού Αγίου Πνεύματος.ΠΩΣ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΗ ΟΔΟΑκολουθώντας τις εντολές τού Ιησού Χριστού.  Όπως διέταξε και Ο Ιησούς - «Αν με αγαπάτε, θα τηρείτε τις εντολές μου".  Εκείνος που έχει τις εντολές μου και τις τηρεί, εκείνος είναι που με αγαπάει· και εκείνος που με αγαπάει, θα αγαπηθεί από τον Πατέρα. 14:21-24 κατά Ιωάννη.  Και αφού ακολουθήσουμε τις εντολές του Κυρίου Ιησού Χριστού θα μας αγαπήσει ο Πατέρας βγάζοντας από πάνω μας τον παλαιό Αδάμ μαζί με τις πράξεις και τις επιθυμίες του, και θα ντυθούμε τον νέο και πνευματικό άνθρωπο που μας ταιριάζει περισσότερο εφόσον δημιουργηθήκαμε κατ' εικόνα και ομοίωση Του Θεού. (Κολ. 3, 9-10).

Page Size
Bible Answer Man Hank Hanegraaff about his conversion to Orthodoxy
Famous Bible Answer Man, ex Protestant, Hank Hanegraaff talks about his conversion to the Orthodox Church.
Bible Answer Man Hank Hanegraaff about his conversion to Orthodoxy
Η απάθεια - Ισαάκ του Σύρου
Το σημάδι της απάθειας ίσως είναι τούτο: να είναι κανείς ατάραχος και άφοβος σε όλα
Η απάθεια - Ισαάκ του Σύρου
Η απάθεια - Όσιος Πέτρος ο Δαμασκηνός
Το σημάδι της απάθειας ίσως είναι τούτο: να είναι κανείς ατάραχος και άφοβος σε όλα
Η απάθεια - Όσιος Πέτρος ο Δαμασκηνός
Page Size

 
Copyright

www.Stassinos.com * www.Stasinos.tv * www.Stasinos.com *